martes, 2 de julio de 2013

Coca de sant joan, de crema o fruites


Per la massa de la coca:
 
- 500gr. farina de força
- 220  de llet
- 100g sucre
- 1 ou
- 60g mantega
- 80g, llevat fresc
- 7 g. sal
- raspadura de llimona.
 Pinyons o fruites confitades
 
Massa: posar la llet i el llevat en un bol i amb la ajuda de unes barilles desfer el llevat.
A continuació afegir la resta d'ingredients per aquest orde: farina,ou,sucre,sal , mantega i ratlladura de llimona.
Amassar, treballant amb la par dura de la palma de la ma i anar fent doblecs continuo fins obtindre una massa elàstica que no se'ns aferri a les mans ( 20minuts de treballar-la). Deixar-la tapada en un bol durant 15-20 min. perquè faci una primera fermentació( doblara el seu volum)
Passat aquest temps donar la característica forma de coca ,estirant amb corró i deixar-la en una safata ( pintada amb oli perquè no enganxi). Tapar amb un drap i deixar fer la segona fermentació més llarga fins que dobli el volum ( mínim 45-60 min. temperatura ideal de la cuina 31-35ºC)
Pintar la coca amb rovell d'ou.
Passat aquest temps afegir la crema amb l'ajuda de la xeringa i fer un enreixat o posar les fruites confitades, pinyons i sucre.
 
Pre-escalfar el forn a 230 graus i coure 15 minuts i 5 minuts dalt i abaix
Deixar refredar en una reixeta.




No hay comentarios:

Publicar un comentario