Pasta brisa:
- 200g mantega
- 200g. sucre llustre
- 2 ous
- 500g farina
- un polsim de sal
- 1 baina de vainilla.
Coure 180º 25 0 30 minuts.
Posem el sucre en un bol, obrir la baina de vainilla i la rasquem per dins, ho posem dins del bol, juntament amb la mantega, la sal, els ous i la farina i ho barregem be, hem detreballar la massa fins veure que esta tot ben unit..
Deixem reposar com a mínim 2 hores (es pot deixar tota la nit ,a la nevera)
Crema de llimona:
- 110g. Mantega
- 37 g sucs llimona
- 2 iemas d'ou
- 2 ous
- 7g. Maicena
- 75 g de sucre llustre
- 35 g de sucre
En un bol afegim els ous, les iemas els dos sucres i remenem, afegim la mantega desfeta i posem la maicena, el sucs de les llimones. Ara ho portem al foc i ho courem, ha d’arribar a temperatura de 85-86º.
Un cop fred ho posem a la nevera, però amb paper film a sobre la crema perquè no es sequi.
Merengue italià:
- 300g. Sucre
- 100g. clares d'ou.
Posem el sucre en un bol pel foc i ho cobrim amb aigua just que quedi a ras del sucre ha d’arribar a temperatura 121º.
Muntem les clares a punt de neu.
Hem de tenir en compte que les clares quan estan a punt de neu poden baixar, així que, hem de tenir preparat el sucre a la mateixa vegada que les clares.
Un cop arribi a la temperatura, es tira en forma de rajolí dintre les clares muntades sense deixar de remenar i seguirem remenant fins que estigui fred.
Muntatge del pastís :
Posar la crema de llimona a dintre la pasta brisa ja cuita i freda i per sobre la crema de llimona amb la manega pastissera el merengue fent dibuixos d'espirals.
Un cop acabat, cremareu una mica el merengue. I a la nevera
Es pot fer un dia la pasta brisa. el dia següentla crema de llimona i coure la pasta deixar-ho a la nevera les dos coses ja preparades per elsegüent dia posar el merengue ( això si tapar amb paper film la crema si es fa amb temps)
No hay comentarios:
Publicar un comentario