viernes, 10 de octubre de 2014

Ensaïmada de Mallorca



Ingredients:

- 350gr de farina de força

- 100 g sucre

- 1 ou

- 125 d'aigua tèbia

- 6 a 8gr de llevat de Forner (desfer-lo amb l'aigua tèbia)

- llar
Forn 180• C dalt i baix uns 15 minuts vigilar forn)

Preparació:

Amb la farina i el sucre fer un volcà, posar l'ou al mig i començar a amassar, afegir-hi el llevat desfet amb l'aigua, seguir amassant una estoneta fins veure la massa ben compacta
Deixar-hi reposar tapada amb un drap com minim 2 hores veurem que puja.
Posar farina a la taula de treball i pasar el roder estirant la massa fins tenir un llençol fi encara que es trenqui es igual.
Posar-hi el llar amb les mans fen una capa fina.
Ara es el moment de, si voleu farcir la ensaïmada, posar-ho a un costat i començar a enrollar per el lloc del farciment.
Un cop es enrollada estirar-la amb les mans per a qué sigui una mica més Llarga i prima. Es posa paper de forn a la plata i es posa sobre fent la forma de cargol.
Com a minim es deixa reposar 2 hores.

Jo la deixo dins del forn apagat tota la nit i al mati poso un cassó d'aigua a sota la plata i encenc el forn.
Un cop freda es posa sucre glas

No hay comentarios:

Publicar un comentario