viernes, 10 de octubre de 2014
Ensaïmada de Mallorca
Ingredients:
- 350gr de farina de força
- 100 g sucre
- 1 ou
- 125 d'aigua tèbia
- 6 a 8gr de llevat de Forner (desfer-lo amb l'aigua tèbia)
- llar
Forn 180• C dalt i baix uns 15 minuts ( vigilar forn)
Preparació:
Amb la farina i el sucre fer un volcà, posar l'ou al mig i començar a amassar, afegir-hi el llevat desfet amb l'aigua, seguir amassant una estoneta fins veure la massa ben compacta
Deixar-hi reposar tapada amb un drap com minim 2 hores veurem que puja.
Posar farina a la taula de treball i pasar el roder estirant la massa fins tenir un llençol fi encara que es trenqui es igual.
Posar-hi el llar amb les mans fen una capa fina.
Ara es el moment de, si voleu farcir la ensaïmada, posar-ho a un costat i començar a enrollar per el lloc del farciment.
Un cop es enrollada estirar-la amb les mans per a qué sigui una mica més Llarga i prima. Es posa paper de forn a la plata i es posa sobre fent la forma de cargol.
Com a minim es deixa reposar 2 hores.
Jo la deixo dins del forn apagat tota la nit i al mati poso un cassó d'aigua a sota la plata i encenc el forn.
Un cop freda es posa sucre glas
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario